Farvel til FM-signalerne i kabel-tv stikket.

Som tidligere varslet, her og i bladet, så slukkes FM signalet d. 14.01.19
Ligesom YouSee og Stofa (de to største udbydere af radio- og tv-signaler i Danmark) samt næsten alle andre antenneforeninger, for et par år siden valgte at lukke for FM-signalet, blev der på generalforsamlingen truffet beslutning om at FM signalet lukkes i foreningens kabler. FM-teknologien optager meget plads i kabelnettet – og der er færre, som bruger radioudtaget via antennestikket i væggen. Frekvenserne, som radiosignalerne udsendes på, skal bruges til at højne kvaliteten på tv-kanalerne og til at øge hastigheden og stabiliteten på bredbånd.

Hvordan får jeg så radioudsendelser, hvis jeg hører radio via kabel i dag?
Du kan stadig høre FM-radio via en stueantenne. Du skal i stedet for et kabel, fra tv-dåsen på væggen, sætte en stueantenne til din radio. En stueantenne kan fange de få radiosignaler, der stadig udsendes i luften. Du skal dog være opmærksom på, at FM-signalet i luften også vil blive lukket inden for nogle år. Den endelige dato er dog endnu ikke fastsat.

DAB+
Lige nu bliver de luftbårne radiokanaler udsendt på DAB+ nettet. Det kræver en DAB+ radio eller en DAB+ adapter at høre radio fra DAB+ nettet. En DAB+ radio kan købes for få hundrede kroner i elektronikvarehuse og supermarkeder med en elektronik afd.

Hør radio via dit tv
Radio leveres også via dit tv signal. Her har radiokanalerne plads på samme måde som en tv-kanal. Skærmen er bare sort, når du hører radio på tv’et. Har du en tv boks fra YouSee, kan du også finde radio kanalerne inde under punktet – menu/kanaler.

Brug computeren, når du skal høre radio
Internetradio er også en mulighed. Fra de fleste radiokanalers hjemmesider kan du streame signalet fra radio. Du kan altså høre præcis det program, der bliver sendt lige nu.

Radio på din telefon eller din tablet
Download en app til din telefon eller din iPad og stream radio gennem den. Du kan finde forskellige apps, der kan modtage bestemte kanaler, ligesom flere musikstreamings tjenester tilbyder kanaler ud fra din musiksmag. Ønsker du en bedre lyd, end den der kommer ud fra din telefon eller tablet, kan du købe en bluetooth- eller WiFi højtaler og “koble” den sammen med din enhed.

Hør podcasts
Lytter du kun til bestemte programmer i radioen, kan du finde mange og spændende podcasts. Brug en app på din telefon eller din tablet til at finde, downloade – og høre de udsendelser, du gerne vil høre. En del radiokanaler har også de enkelte udsendelser liggende på deres hjemmeside.

Hvad nu med mit dyre musikanlæg?
Til langt de fleste high-end HIFI anlæg er det i dag muligt at købe en DAB+ adapter. Men en DAB+ adapter vil det stadig være muligt at benytte sit anlæg – og i mange tilfælde også den samme fjernbetjening. DAB+ adapteren kan købes hos din HIFI forhandler eller på diverse wep-shops.
Du kan også koble dit tv sammen med dit anlæg – og på den måde afspille radio med en bedre lyd

Hvis ovenstående ikke pt. er en mulighed for dig – og du ønsker at udskyde din beslutning lidt …
Bor du et sted, hvor det er muligt at “fange” de få kanaler der stadig distribueres i det luftbårne FM signal, kan du hente en nødantenne på Antenneforeningens kontor.
For at få udleveret en nødantenne, skal du medbringe dit medlemsnummer eller sygesikringsbevis.
Der udleveres kun et stk. antenne pr. husstand – da vi har et begrænset antal.

 

← Tilbage til Alle nyhederCVR: 59673319

www.skantenne.dk